Arvosteluja

Railo (2017)

Helsingin kamarikuoro Kiasmassa, Musica nova Helsinki, 7.2.2017

Samassa tilassa Tiina Myllärisen uutuusteos Railo soi avarammin kuin Ligetin Hölderlin-fantasiat. Osaltaan tämä johtui siitä, että Myllärinen sijoitti kuoron laulajat neljään ryhmään yleisön ympärille.
Puhutut ja kuiskatut tekstikatkelmat – samoin kuin suhteellisen äänekkäät sivunkäännöt – limittyivät aluksi päällekkäin, hieman samaan tapaan kuin Ligetillä. Teoksen huippukohdaksi hahmottuivat keskitaitteen hyvänkuuloiset liukuvat glissandoaiheet.

Samuli Tiikkaja, Helsingin Sanomat 9.2.2017

Traces (2014)

Pro Musica Säätiön juhlaorkesteri Musiikkitalossa, 5.6.2014

Tiina Myllärisen (s. 1979) tilausteos Traces avasi juhlat kiihkeällä 2010-luvun puheenvuorolla. Nopeiden ja terävien, orkesterilta paljon vaativien sointispektrien väreily on kuin digitalisoitunut elämämme täynnä ärsykkeitä ja yllätyksiä, välillä aggressiivisuuteen asti.

Annmari Salmela, Helsingin Sanomat 7.6.2014

Och visst hade man träffat mitt i prick med valet av tonsättare för kvällens beställningsverk. Tiina Myllärinens (f. 1979) Traces tedde sig inledningsvis som en provkarta över modernistiska klichéer, men det fanns en energi under den raspiga ytan som effektivt pockade på ens uppmärksamhet och någonstans fanns en ansats till ett unikt uttrycksmässigt tonfall. Ett namn att lägga på minnet.

Mats Liljeroos, Hufvudstadsbladet 6.6.2014

Ballo in Maschera (2012)

Defunensemble Musiikkitalossa, 2.4.2012

Konsertin aloitusteos, Tiina Myllärisen Ballo in Maschera oli minulle mieleen. Rakentaessaan luovasti uutta se piti koko ajan jännityksessä, miten vanha klassisen musiikin teema varioituu ja saa uusia ilmenemismuotoja. Myönnän, että alussa olin skeptinen, sillä mieleni alkoi pyöriä kehässä, ja jouduin odottamaan pitkään ennen kuin toistamisen pakon sanelema kehä hajosi ja säveltäjä pääsi eteenpäin ideansa kanssa. Suosittelen kuuntelemaan tätä taidokasta sävellystä ja hienoa esitystä.

Mikko von Bruun, yle.fi 16.4.2012

Scroll Up